اهمیت و حفظ و نگهداری دندان های شیری

1403.11.05 | سلامت و بهداشت دهان و دندان کودکان

اهمیت و حفظ و نگهداری دندان های شیری

دندان های شیری نقش زیادی در سلامت دهان و فرم دهی دهان و دندان کودکان دارند. این دندان ها علوه بر رویش دندان های دائمی در حفظ مکان های خالی برای نقش دائمی نیز نقش به سزایی دارند.

عدم مراقبت از این دندان ها میتواند منجر به بروز مشکلات متعددی از جمله وجود باکتری ها، تجمع پلاک دندانی و در نتیجه بروز التهابات و تخریب دندان شود. دندان های کودک شما در واقع از تولد شروع به تشکیل می کند.

 

 

دندان های شیری در حدود 6 ماهگی شروع به رویش می کنند. اولین دندان هایی که در دهان رویش می کنند ، چهار دندان جلویی بالا و پایین هستند و این روند ادامه پیدا میکند.

تا زمانی که در مجموع 20 دندان شیری وجود داشته باشد. اغلب کودکان از 6 یا 7 سالگی شروع به از دست دادن دندان های شیری خود می کنند. در 12 تا 14 سالگی اکثر کودکان تمام دندان های دائمی خود را دارند این روند تا سن 21 سالگی ادامه می یابد.

بزرگسالان دارای 28 دندان دائمی یا 32 دندان از جمله دندان آسیاب سوم (عقل) هستند.

هدف از حفظ دندان شیری

  • جویدن
  • تکلم
  • زیبایی
  • حفظ فضا جهت رویدن دندان های دائمی

دندان های شیری طول عمر کمتری دارند ولی حفظ سلامت آنها برای ما حائز اهمیت است چرا که پوسیدگی و عفونت دندان های شیری می تواند باعث آسیب به جوانه دندان های دائمی شود.

به علاوه دندان های پوسیده در دهان کودک شما باعث اختلال در جویدن و یا صحبت کردن می شود، لذا اگر زودتر از موعد از دست بروند می تواند باعث کج شدن دندان های مجاور به فضای بی دندان شود که فضای کمتری را برای دندان دائمی جایگیزین باقی می گذارد.

به همین جهت برای جلوگیری از مشکلات ارتودنسی آینده در دندان های دائمی و کمبود فضا جهت رویش آن ها حفظ این دندان های شیری برای ما دارای اهمیت است.

 تا حد امکان این دندان های شیری آنقدر پوسیده و ملتهب باشند که قابلیت نگهداری نداشته باشند مجبور به خارج کردن دندان شده و برای از دست نرفتن فضای موجود دندان پزشک مناسب با شرایط کودک شما از فضانگهدار استفاده می کند تا در آینده کودک دچار مشکل کمبود فضا در قوس فکی خود و به هم ریختگی دندان ها نشود.

دیدگاه شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!

شما هم می توانید دیدگاه خود درباره این مطلب را ثبت نمایید: